Bæredygtig ledelse skal være grundstammen i den grønne omstilling

Selv om vi som ledere har en kortsigtet tidshorisont at levere resultater i, bør vi samtidig og i stigende grad have øje for, at bæredygtig omstilling sker på lang sigt, skriver Sebastian Mernild.

En omstilling af samfundet er i proces mod et bæredygtigt, lavemissions- og klimaneutralt samfund. Vi er langt fra de politiske emissionsmål selv efter adskillige årtiers grønne og bæredygtige omstilling af samfundet.

Vi må have et tydeligere fokus på bæredygtigt lederskab og stigende strategisk samarbejde mellem beslutningstagere, erhvervsliv og forskningsverden. Vi bør arbejde for, at Danmark bliver en endnu stærkere global katalysator på klimaområdet; en katalysator også for den internationale klimaomstilling.

Stadig ses overforbrug af ressourcer, naturen producerer, samt stigende globale udledninger af drivhusgasser til atmosfæren. 'Overshoot Day' blev for eksempel for Danmarks vedkommende passeret 26. marts. Det vil sige, at det danske økologiske fodaftryk allerede en fjerdedel inde i 2021 oversteg biokapaciteten for hele året. For USA blev dagen passeret 14. marts.

Login