Regioner klar med nye it-mål

IT: Danske Regioner har nu lagt sig fast på en stribe pejlemærker for, hvad regionerne skal have nået inden for sundheds-it fra 2014 til 2017. Lægeforeningen er positiv.

En landsdækkende ambulancejournal, der binder ambulancer og sygehusene sammen. En sundhedsjournal, der skaffer hurtig adgang til livsvigtige patientoplysninger på tværs af sundhedsvæsnet. Fælles standarder for udvikling af apps til patienter og personale.

Sådan lyder tre af fem centrale pejlemærker, Danske Regioner vil nå i perioden 2014 til 2017 inden for it i sundhedsvæsnet.

Formand for Danske Regioner, Bent Hansen (S), understreger, at pejlemærkerne ikke er drømmescenarier, men helt nødvendige tiltag, der er forudsætninger for, at sundhedsvæsnet leverer stadig mere sundhed for pengene.

"De nye it-tiltag skal sikre, at personalet kan arbejde stadig mere effektivt. Hvis vi skal kunne bede vores personale fortsætte med at øge produktiviteten med to procent årligt, som har været regeringens krav hidtil, så skal pejlemærkerne gennemføres. Det er helt nødvendigt," siger Bent Hansen.

Login