Pilotprojekter baner vej for telemedicin

TELEMEDICIN: Ny statslig handlingsplan for telemedicin roses af professor i velfærdsteknologi for at tage de nødvendige første skridt i en succesfuld udrulning. Til gengæld kunne teknologien anvendes mere effektivt til at sikre færre patientfejl mellem de forskellige sektorer.

Telemedicin skal være en integreret del af fremtidens sundhedsydelser.

Det er målet bag regeringen, KL og regionernes fælles handlingsplan for udbredelse af telemedicinske løsninger, som i løbet af de næste fem år skal omsætte 80 millioner kroner i en stribe pilotprojekter. Herefter skal forsøgene evalueres med henblik på en egentlig national udbredelse af telemedicinen.

"Høj kvalitet i behandlingen kræver ikke nødvendigvis et fysisk møde mellem patient og sundhedspersonale. Telemedicinske løsninger giver borgerne mulighed for at blive hjemme i trygge rammer frem for at tage på sygehuset til hyppige, men ofte simple kontroller. Jeg er meget glad for, at vi med handlingsplanen nu begynder at hente de gevinster, som, vi ved, dette område rummer," udtalte sundhedsminister Astrid Krag i forbindelse med tirsdagens udspil.

Tre fokusområder i plan
Telemedicinplanen, der er en udløber af forårets økonomiaftale mellem staten og kommunerne og regionerne, sætter gang i de hidtil største telemedicinske indsatser herhjemme. Her følger et udpluk:

Desuden sætter planen fart på arbejdet med at fastsætte it-standarder på området, så de nye telemedicinske løsninger kan hænge sammen med eksisterende it-systemer på sygehuse, i kommunerne og hos de praktiserende læger.

Medicoindustri efterlyser national standard
Mens Anny Winther og Ulla Astman, formænd for henholdsvis KL og Danske Regioners sundhedsudvalg, roser handlingsplanen for at sætte skub i telemedicinen samt at få bragt den ud over forsøgsstadiet, efterlyser direktør i Medicoindustrien, Peter Huntley, egentlige nationale standarder for, hvordan velfærdsteknologien skal være rullet ud over det danske land.

Login