EU's bureaukrati er en trussel mod cybersikkerheden

Med Ruslands angreb på Ukraine oplever vi for første gang en regulær hybridkrig. Derfor er det på tide, at EU får styr på den digitale frontlinje, hvis kritisk digital infrastruktur skal sikres, skriver Cecilia Bonefeld-Dahl.

Krig og terror er for alvor rykket ind i det femte krigsdomæne cyberspace. Den seneste Digital Defence-rapport fra 2022 dokumenterede en stigning på 20 procent i cyberangreb rettet mod nationalstaters kritiske infrastruktur, og alt peger i retning af, at dette vil fortsætte med at stige i et accelererende tempo.

Særligt hospitalerne var i skudlinjen med den konsekvens, at dødelighedsraten steg, og behandlinger blev forsinket med op imod 19 dage. Hvem angriber syge og svage, der ligger på hospitalet? Selv i fysisk krig er dette uacceptabelt.

Den igangværende rædselsvækkende krig foranlediget af Ruslands angreb på en suveræn europæisk stat er ikke alene en krig, der udkæmpes på den fysiske slagmark. Vi oplever for første gang en regulær hybridkrig mellem nationer, hvor ødelæggende cyberangreb på kritisk digital infrastruktur truer med at lamme hele lande og udsætte befolkninger for trusler både på deres liv og muligheder for at kunne fungere i deres hverdag.

Login