Altinget skifter direktør, slanker ledelsen og får nyt bestyrelsesmedlem

OM OS: Efter to år som koncerndirektør stopper Per Mikael Jensen, og Altinget skal have ny topchef. 

(OBS: Det er mere end et år siden, denne artikel er blevet redigeret. Vær derfor opmærksom på, at dele af indholdet kan være forældet)

Altinget-gruppen skal have ny koncerndirektør.

Den hidtidige koncernchef, Per Mikael Jensen, er blevet afskediget og fratræder straks, fordi bestyrelsen har besluttet en ny strategi for virksomheden og derfor ønsker en anden profil til den fremtidige drift.

Ejer og bestyrelsesformand Rasmus Nielsen takker Per Mikael Jensen for indsatsen gennem godt fire år – først to år som formand, siden to år som koncernchef:

"Siden Per Mikael Jensen blev formand i marts 2015 og direktør i juli 2017, har vi oplevet betydelig vækst i omsætning og selskabets kendskabsgrad og værdi. Det vil jeg gerne sige ham stor tak for. Per Mikael er uovertruffen, når det gælder forretningsudvikling og evnen til at opfinde og eksekvere nye tiltag på kort tid. Han har også et særligt talent for at tiltrække dygtige medarbejdere.”

Altinget-gruppen, formelt Rasmus Nielsen Holding, har netop afsluttet sit regnskabsår 2018/19. Det offentliggøres til september og vil vise fremgang i koncernresultatet – både hvad angår omsætning og overskud. En stor del af æren herfor tilfalder Per Mikael Jensen:

"Det er lykkedes Per Mikael Jensen et godt stykke ad vejen at vende udviklingen til overskud – ikke blot i Altinget Danmark, som hidtil har brødfødt de øvrige selskaber. Vi ønsker ham fortsat god vind," siger Rasmus Nielsen.

Per Mikael Jensen på sin side ser tilbage på samarbejdet med tilfredshed:

"Jeg vil til hver en tid respektere en bestyrelses ret og pligt til at søge de bedste muligheder for selskabet. Siden jeg begyndte for snart fire et halvt år siden, er antallet af ansatte gået fra 40 til 200, og selskaberne er blevet overskudsgivende. Jeg er meget glad for at have været en del af det projekt og for at have arbejdet sammen med fremragende ledere og kolleger. Det har været en sand fornøjelse, og uenighed om fremtidig strategi er en helt ærlig sag og en sund årsag til skilsmisse.”

Bestyrelsen har iværksat en proces for eksternt at finde en ny administrerende direktør, der ventes udnævnt til efteråret. Indtil da udgøres ledelsen af Rasmus Nielsen som bestyrelsesformand, økonomidirektør Rune Vinther Jensen, der konstitueres som direktør, og ansvarshavende chefredaktør Jakob Nielsen.

Samtidig fratræder kommerciel direktør Ricky Thomsen. Stillingen nedlægges i forbindelse med direktørskiftet, hvor den nye direktør får det fulde kommercielle ansvar – såvel strategisk som operationelt.

Bestyrelsen for Rasmus Nielsen Holding ændres i øvrigt også, idet ejerleder Christian Peytz, Peytz & Co., forlader bestyrelsen. Han har rådgivet virksomheden i seks år – først i et advisory board 2013-15 og så i bestyrelsen, siden den blev oprettet i 2015. Det tætte samarbejde mellem parterne fortsætter dog, idet Peytz & Co. er partner i datatjenesten Monitor ApS, ligesom Altinget fortsat vil anvende Peytz & Co. som leverandør af it-løsninger.

Christian Peytz erstattes af Betina Hagerup, der er på vej til at tiltræde som medlem af Dansk Erhvervs direktion. Betina Hagerup er 58 år og cand.merc. med speciale i virksomheders internationalisering. Hun var direktør for Erhvervsstyrelsen 2012-17 og senest Executive Vice President i KMD.
 
Bestyrelsen består herefter af udgiver Rasmus Nielsen som formand, CEO for Langkjaer Cyber Defence A/S Torben Laustsen og direktør Betina Hagerup.

Forrige artikel Boguddrag: Er danskerne særlig gode til fællesskaber? Boguddrag: Er danskerne særlig gode til fællesskaber? Næste artikel Vil du være med til at udvikle Civilsamfundets Videnscenter? Vil du være med til at udvikle Civilsamfundets Videnscenter?
Overblik: Her er efterårets politiske kalender

Overblik: Her er efterårets politiske kalender

Sommeren lakker mod enden og efteråret lurer lige om hjørnet. Selvom Folketinget officielt holder sommerferie indtil oktober, er der en masse politik på programmet. Få overblik over den politiske kalender her.

Sådan har FDF løbet 10 nye lokale kredse i gang

Sådan har FDF løbet 10 nye lokale kredse i gang

FDF’s kredsstartsprojekt har vendt tingene om, så initiativtagerne kan starte med at fokusere på aktiviteterne og gemme bureaukratiet til senere. Forbundet står klar med både sparring, administrativ bistand og startøkonomi. Indsatsen har på to år givet 10 nye kredse – men det har kostet både kræfter og penge.

Hvem kæmper for din lokalforenings sag i kommunen?

Hvem kæmper for din lokalforenings sag i kommunen?

De kommunale budgetforlig for 2024 falder i hak på stribe i disse uger. Det giver nogle steder flere penge til lokaler, aktiviteter og udvikling i foreningslivet, mens andre kommuner strammer livremmen. Men hvem er foreningernes ”fagforening” og hvordan tager din forening kampen op mod uretfærdigheder?

Er der også ballade i din kolonihave - eller i din lokalforening?

Er der også ballade i din kolonihave - eller i din lokalforening?

TV2-serien ”Balladen om kolonihaven” demonstrerer elegant, hvad der udspiller sig i de små forpligtende foreningsfællesskaber, som Danmark er opbygget af. Foreningsliv bygger i høj grad på mennesker med engagement, passion, fagligheder og følelser. Det foregår i vores dyrebare fritid, og derfor går bølgerne ofte højt, for der kan være meget på spil. 

Ung, ny og NGO-leder: 'Ny bog giver hjælp og råd'

Ung, ny og NGO-leder: 'Ny bog giver hjælp og råd'

Når man lander sit første lederjob i en NGO, måske i en ung alder, følger der mange opgaver med, som ikke stod i jobopslaget. Det tager bogen 'Sagens Kerne' fat på med råd fra to, som har prøvet turen på egen krop. De rammer helt plet, lyder det fra en, der netop står i situationen.

Ngo’er kan også høste store fordele af kunstig intelligens

Ngo’er kan også høste store fordele af kunstig intelligens

ChatGPT og andre kunstig intelligens-redskaber bliver hele tiden både nemmere, bedre og billigere, så det er ikke bare forbeholdt de store organisationer. Til gengæld er der både praktiske og etiske faldgruber, man skal holde sig for øje, siger konsulent i branchen Christian Sophus Ehlers. Han har for længst selv taget den nye teknologi i brug.

Håbløshed og vrede driver klimaaktivisterne

Håbløshed og vrede driver klimaaktivisterne

Det er vrede og frustration over alt for lidt handling i klimakrisen, der driver aktivisterne i Den Grønne Ungdomsbevægelse. Men et spændende miljø med kreative arbejdsformer og en flad struktur skader heller ikke.

Vildt sommervejr og klimakrise puster til engagement i organisationerne

Vildt sommervejr og klimakrise puster til engagement i organisationerne

Skovbrande på Rhodos, varmerekorder i Sydeuropa og et knastørt dansk forår. Klimakrisen har erobret dagsordenen, både i medierne og hos en række organisationer. Flere af dem, som har sat klima højt på dagsordenen, beretter om flere aktivister, men også om et emne, som påvirker organisationernes ståsted og måde at virke på.

Betændt arbejdsmiljø er det beskidte vasketøj, som ingen civilsamfundsorganisationer ønsker at hænge offentligt til tørre

Betændt arbejdsmiljø er det beskidte vasketøj, som ingen civilsamfundsorganisationer ønsker at hænge offentligt til tørre

Der er mange grunde til, at emnet er svært at tale om: Blandt andet frygt for dårlig medieomtale eller at blive fyret. Men tavshed gør samtidig problemet svært at løse. Det kom frem, da centrale civilsamfundsaktører på Bornholm debatterede dårligt arbejdsmiljø – et emne som desværre forbliver lige så hot som den danske sommer indtil nu, også selvom Folkemødet er slut for i år.