Vestagers gyldne time

ANALYSE: Til overraskelse for både socialdemokrater og borgerlige er Radikale reelt interesserede i at opnå et forlig om 2020-planen med regeringen. Sker det, står Thorning med en gordisk knude efter valget.

En samling skinforhandlinger, hvor begge parter gør gode miner til slet spil. Derefter et smukt koreograferet brud, hvor Radikale smækker med døren, og regeringen kører i mål med Dansk Folkeparti. Sådan havde de fleste på Christiansborg set udfaldet af forhandlingerne om 2020-reformen, men de sidste par uger har spillet taget en anden retning.

Ved indgangen til denne uges forhandlinger om "Reformpakken 2020" må man konstatere, at der nu mindst er en 50-50 chance for, at Radikale kommer med i et forlig om efterløn og pensionsalder sammen med regeringen, DF og kristendemokraten Per Ørum Jørgensen.

Det er en udvikling, der er kommet bag på både højre og venstre side i Folketinget, men egentlig ganske logisk ud fra de radikales egne forudsætninger.
 
Modstridende hensyn
Der var flere årsager til, at mange på forhånd havde afskrevet Radikale som deltagere i realitetsforhandlinger om 2020-reformen.

Login