Thorning isoleres i sit eget parti

ANALYSE: Statsministeren har kun fuldtonet støtte fra et beskedent mindretal i folketingsgruppen. I partiforeningerne, hovedbestyrelsen og hos S-borgmestrene er stemningen elendig. Mette Frederiksen og Sass Larsen står til at blive det nye powerpar i tiden efter Thorning, Corydons position er uafklaret, mens Wammen ser ud til at have forregnet sig.

Roskildes unge socialdemokratiske borgmester Joy Mogensen høstede det største bifald. Hun fik bragende klapsalver, indtil hun sad på sin stol igen. Årsagen var ikke svær af gætte sig til. Hendes kritik af af partitoppens linje var klar og kontant og udtrykte præcist de dybe frustrationer, størstedelen af mødedeltagerne sad med. Og hun var ikke den eneste, der tog bladet fra munden.

Mødet mellem de socialdemokratiske delegerede til KL's topmøde og dele af folketingsgruppen og ministerholdet fandt sted i Aalborg torsdag d. 20.3. Retorikken var urban, men budskabet var ikke til at tage fejl af: Kommunalpolitikerne vil ikke blive ved at stå på mål for en politik, de ikke kan stå inde for. Linjen skal lægges om, og det skal ske nu.

Finansminister Bjarne Corydon (S) var i Helle Thorning-Schmidts (S) fravær i front, og flere borgmestre fortæller, at Corydon anlagde en retorisk blødere stil end normalt. Men borgmestrene hæfter sig ved, at finansministeren ikke kom med indrømmelser på det indholdsmæssige plan. Troen på, at partitoppen for alvor vil ændre kurs, er meget lille.

Login