SF gentog valgkampens fejl

ANALYSE: SF har store problemer med at markere en selvstændig profil, der sættes spørgsmålstegn ved den nye gruppeformand, og partiets topstrateg er katalysator for allehånde frustrationer. Kontaktrådsmødet lørdag var første tegn på seriøs selvkritik i SF-ledelsen.

De strategiske problemer, der kostede syv mandater i valgkampen er ikke blevet løst, meningsmålingerne fortsætter med at dykke, man har ikke sikret sig en konstruktion, der sikrer ro i folketingsgruppen - og det er tvivlsomt, om partiet har taget de rigtige ministerposter.

Sagt råt og brutalt er det status for SF efter den første uge, hvor partiet ellers for første gang i sin historie kunne indtage ministerkontorer - og stillede med seks ministre, der hver især er meget dygtige politikere. Det er bare langt fra nok til at vende den nedadgående spiral.

Derfor blev Thor udnævnt
SF's problemer har efterhånden karakter af et mangehovedet uhyre, men den sag, der tiltrak sig størst opmærksomhed i den forløbne uge, er den bemærkelsesværdige protest, der rejste sig i kølvandet på udnævnelsen af Thor Möger Pedersen til skatteminister

Login