Modstandsmand bag Fogh

Kritikken af statsministerens opgør med samarbejdspolitikken er forfejlet, mener tidligere modstandsmand og forfatter til adskillige bøger om Anden Verdenskrig, Jørgen Kieler. Fogh har nemlig ret.

Men tidligere overlæge, modstandsmand og forfatter til adskillige bøger om besættelsestidens historie, Jørgen Kieler, er langt fra enig. Han finder kritikken uretfærdig og bakker statsministeren op hele vejen.

»Vel havde datidens regering det vanskeligt, men det er forkert at sige, at den ikke havde noget valg. Regeringen havde ikke gjort sig klart, hvor den ville sætte grænsen for samarbejdet med besættelsesmagten. Politikerne var for følgagtige, og det, mener jeg, var et moralsk svigt - præcis som statsministeren siger det«, argumenterer Jørgen Kieler.

Under den tyske besættelse af Danmark var Jørgen Kieler med til at hjælpe 700 danske jøder til Sverige, men blev siden anholdt af tyskerne og tilbragte over et år i tyske koncentrationslejre. Efter krigen var han blandt andet formand for Frihedsfonden, virkede for socialt arbejde blandt tidligere kz-fanger og var overlæge i Kræftens Bekæmpelse.

Login