MFere glade for udstrakt brug af lobbyister

LOBBYISME: Ny undersøgelse af danske folketingspolitikeres forhold til lobbyister viser, at de folkevalgte i stor stil bruger lobbyister i deres politiske arbejde. Og det er de glade for at gøre.

Af Troels Johannesen

I den måske største undersøgelse af danske folketingspolitikeres brug af lobbyister til dato har Altinget.dk og Dansk Journalistforbund sat fokus på, hvordan politikerne selv forholder sig til repræsentanter fra virksomheder og organisationer, der forsøger at påvirke politikerens meningsdannelse.

Det er i høj grad godt nyt for de lobbyister, der forsøger at komme til orde over for politikerne for at fremme deres sag i form af påvirkning af lovgivning og politisk dagsordensættelse.

Ud af de 179 folketingsmedlemmer har 40% deltaget i undersøgelsen, og blandt de deltagende er der i vid udstrækning enighed om, at lobbyisternes tilstedeværelse i den politiske proces er på sin plads og meget nyttigt for den enkelte politiker. Derfor bliver repræsentanter fra virksomheder og organisationer også budt velkommen på Borgen.

Login