Kirkeminister underdriver problemerne

Det er meget utilfredsstillende, at en minister underdriver problemernes omfang i forhold til det stående udvalg. Det siger Karen Klint, kirkepolitisk ordfører for Socialdemokratiet og henviser til, at Kirkeminister Tove Fergo (V) gav utilstrækkelige oplysninger til et samrådsmøde.

Under et samråd i juni 2002 skulle Tove Fergo orientere kirkeudvalget om nogle leasingaftaler, som ministeriet har indgået for at finansiere folkekirkens nye, elektroniske kirkebog.

Ifølge Rigsrevisionen oplyste ministeren ikke det samlede omfang af leasing-aftalerne, eller at ministeriet på grund af likviditetsproblemer i folkekirkens fællesfond overvejede at forlænge aftalerne. Kirkeudvalget burde have været orienteret om disse forhold, mener Rigrevisionen.

»Det er meget utilfredsstillende, at en minister underdriver problemernes omfang i forhold til det stående udvalg. Især hvis det er sket mod bedre vidende. Man må forvente, at hun efter et år er godt nok inde i området,« siger Karen Klint, kirkepolitisk ordfører for Socialdemokratiet.

Login