Fergo beskyldes for at lyve

Kirkeminister Tove Fergo (V) presses nu yderlige i sagen om kreativ bogføring i Kirkeministeriet. En biskop hævder, at ministeren var informeret om det urene regnskabstrav.

Tove Fergo måtte i går i folketingssalen svare på en byge af kritiske spørgsmål fra især Socialdemokraterne og SF, der blandt andet krævede svar på, hvorfor ministeren i maj 2002 oplyste Folketinget om, at »der overhovedet ikke var noget ukontrolleret i Folkekirkens Fællesfond, hverken i regnskaber eller budgetter«, når hun allerede en måned tidligere havde bedt Rigsrevisionen om at indlede en undersøgelse af det økonomiske morads i ministeriet.

Tove Fergo erkendte i går over for Folketinget, at hun i et års tid har været bekendt med, at regninger for 15 millioner kroner vedrørende udgifter i 2001 først blev betalt i 2002. Men hun afviste ethvert kendskab til, at udgifterne kom til at figurere i det forkerte regnskab.

Den forklaring bliver dog tilbagevist af biskoppen i Haderslev, Niels Henrik Arendt. I et opsigtsvækkende brev til Tove Fergo og Folketingets kirkeudvalg gør Niels Henrik Arendt opmærksom på, at han ved flere lejligheder i 2002 både mundtligt og skriftligt påpegede problemet over for ministeren.

Login