DF: Villy er drevet af ønsketænkning

DF's udenrigsordfører tvivler på, at det var klogt at hjælpe de libyske oprørere til magten. Søvndals optimisme er ubegrundet, mener Espersen, der forventer nye diktaturer i Nordafrika.

"Villy forsøger at overbevise sig selv om, at det går fint i Nordafrika. Men det er desværre ønsketænkning. De kender udmærket til demokratiet, men de vil det ikke. De vælger shariaen i stedet for."

Denne dystre konklusion kommer fra Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, der anser udenrigsminister Villy Søvndals (SF) tilgang til udviklingen i Nordafrika for decideret naiv. Efter lederen af det libyske overgangsråd er begyndt at snakke om indførelse af sharia, er Espersen ligefrem begyndt at tvivle på, om det var rigtigt at hjælpe oprørerne til den endelige militære sejr:

"Det var fint nok at forhindre, at Gaddafi lavede et blodbad i Benghazi. Men det er ikke sikkert, det var klogt at hjælpe de libyske oprørere til at tage magten i landet. I historiens lys vil man måske sige, at de fik en hånd, de ikke havde fortjent," siger Espersen. 

Login