Løkke kan ikke længere afgøre det selv

ANALYSE: Løkke og Espersen står så svagt, at de må håbe på udefrakommende begivenheder eller selvmål fra S-SF. Efter Liberal Alliances indtog presses regeringen fra begge sider, og Løkke har kun begrænsede manøvremuligheder.

For første gang i ti år er Socialdemokraterne favoritter til at indtage Statsministeriet efter næste valg. Storfavoritter endda. Ikke primært på grund af VK-regeringens dårlige meningsmålinger lige nu, men fordi regeringens strategiske muligheder for at komme tilbage er små. Der er simpelthen ikke mange trumfer tilbage.

Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) var også bagud mod Mogens Lykketoft (S) i 2004, men han knuste alligevel Lykketoft ved valget i 2005. Det er blevet brugt som argument for, at Lars Løkke Rasmussen (V) kan levere et lignende comeback, men sammenligningen holder ikke.

Anderledes stærk akse
I 2004 havde Fogh luft til en ekspansiv satsning, der satte gang i økonomien. Som den sidste måned har demonstreret, er Løkke i den stik modsatte situation: Han er tvunget ud i hårde besparelser og har ikke mulighed for populære udgiftskrævende initiativer.

Login