Skæbnevalg for begge fløje

VALG: Det næste folketingsvalg bliver det mest afgørende i ti år. For begge fløje kan et nederlag føre til nye ledere, interne kampe og strid om den politiske linje.

Resultatet har været givet på forhånd før de sidste tre valgkampe til Folketinget:  Statsministeren ville efter valget hedde Anders Fogh Rasmussen (V), og det eneste spændingsmoment var, om VK ville få rent flertal sammen med Dansk Folkeparti.

Ved næste folketingsvalg er oppositionen favorit til at vinde, men trods VKO-blokkens historiske nedtur er valgsejren langtfra hjemme for Helle Thorning-Schmidt (S). Og hverken S-lederen eller statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kan tåle at tabe. 

For den nuværende opposition vil det være en ren katastrofe at tabe igen. Det kan føre til nye magtkampe hos Socialdemokraterne og alt afhængig af, hvem der vinder, kan den politiske linje blive ændret. Spørgsmålet er så, hvordan det vil stille alliancen med SF - og hvordan Radikale vil agere i den situation?

Omvendt kan et nederlag til den borgerlige blok også få meget drastiske konsekvenser. De færreste forventer, at Lars Løkke Rasmussen i den situation vil forsøge at fortsætte, men Venstre står uden oplagt afløser. Vil Konservative kunne undgå nye blodige magtkampe, og vil Dansk Folkeparti seriøst forsøge at samarbejde med en S-SF-regering?  

Login