De bliver valgt ved folketingsvalg nu

FOLKETINGSVALG: Der er masser af kendte efternavne blandt de kandidater, der ville blive valgt til Folketinget ved et valg nu.

Der er et væld af kendte navne på vej i Folketinget.

Hvis der var valg nu, ville der således ikke blot blive nyvalg til to af de ministre, der i dag sidder i regeringen uden at være medlem af Folketinget, nemlig Lykke Friis (V) og Benedikte Kiær (K) - danskerne ville også skulle vænne sig til endnu en Krarup og endnu en Ellemann-Jensen i Folketinget.

Det viser Altinget.dks analyse af kandidatfeltet i hele landet. Analysen er baseret på den geografiske prognose for fordelingen af mandater mellem partierne, som valgforsker og professor Søren Risbjerg Thomsen har udarbejdet.

Eksempler på de kendte navne, der står til valg ifølge analysen, er fhv. udenrigsminster Uffe Ellemann-Jensens søn Jakob Ellemann-Jensen (V) på Fyn, klima- og energiminister Lykke Friis i Århus, fhv. MF Pernille Rosenkrantz-Theil (S) på Fyn, Finn Rudaizky (DF) i Nordsjælland, folketingsmedlem Søren Krarups datter Marie Krarup (DF) i Sydjylland, socialminister Benedikte Kiær i Nordsjælland, fhv. MF Tove Videbæk (K) i Vestjylland og måske folketingsmedlem Niels Helveg Petersens søn Rasmus Helveg Petersen (R) i Sjællands Storkreds. 

Herunder følger en gennemgang af ændringerne i partiernes tilslutning i marts 2010 i de forskellige storkredse i forhold til den geografiske prognose fra februar 2010 og valget i 2007. Prognosen er beregnet ud fra professor Risbjergs statistisk funderede og kvalitetsvejede gennemsnit af troværdige meningsmålinger i marts måned.

Dernæst sættes der ansigter og navne på ændringerne. Disse navnevurderinger er ikke en del af professor Risbjergs prognose, men er en vurdering foretaget af Altinget.dks redaktion.

Login