S og SF slider på troværdigheden

BAGGRUND: Socialdemokraterne og SF er flere gange kommet med ændringer eller forslag til ændringer til "Fair Forandring" fra august. Manglende troværdighed kan blive farligt i en valgkamp, advarer kommentatorer.

Socialdemokraterne og SF risikerer at tabe spillet om magten i Danmark, hvis ikke de to partier får signaleret troværdighed i skattepolitikken.

Det siger flere politiske kommentatorer i dag til Altinget | Skat oven på en ny meningsmåling, der viser, at mere end halvdelen af danskerne tror, en socialdemokratisk ledet regering vil indføre flere nye skatter end dem, de allerede har bebudet.

"Jeg tror helt klart, at vælgerne frygt for, at Socialdemokraterne og SF kun kender én vej, nemlig at stramme skatteskruen, let kan aktiveres igen. Helle Thorning-Schmidt kan komme under et enormt pres, hvis det virkelig lykkes for regeringen at sige: Hør nu her, den røde bloks skatteforslag batter slet ikke nok til at lappe hullet i statskassen - Villy og Helle har mere i ærmet," siger politisk kommentator ved Berlingske Tidende Thomas Larsen.

Login