Altinget.dks bud på det nye folketing

NYHED: Det Radikale Venstre kan glæde sig over udsigten til tiltrængt fornyelse i folketingsgruppen. Manu Sareen står til nyvalg i maj måneds geografiske snit.

Maj måned byder på to lyspunkter for Det Radikale Venstre.

Partiet går frem fra otte til ni mandater og er dermed tilbage på valgresultatet, og samtidig står den populære københavnske lokalpolitiker Manu Sareen nu til nyvalg og dermed til at give tiltrængt fornyelse i den radikale folketingsgruppe.

Det viser maj måneds geografiske prognose for folketingsmandaternes fordeling, professor Søren Risbjerg Thomsen har udarbejdet på baggrund af sidste måneds troværdige meningsmålinger.

Samtidig kan adskillige socialdemokratiske folketingsmedlemmer tørre lidt af sveden af panden, eftersom partiet nu kun står til tre mandaters tilbagegang - mens der tilsvarende er blevet noget længere til Christiansborg for mange af de håbefulde SF-folketingskandidater, der i lang tid har set ud til at kunne drage fordel af SF's massive fremgang.

Den er nu på retur.

Herunder følger en gennemgang af ændringerne i partiernes tilslutning i maj 2008 i de forskellige storkredse i forhold til den geografiske fordeling i april måned og ved valget i november 2007. Prognosen er beregnet ud fra professor Risbjergs statistisk funderede gennemsnit af troværdige meningsmålinger i april måned.

Dernæst sættes der ansigter og navne på ændringerne. Disse navnevurderinger er ikke en del af professor Risbjergs prognose, men er en vurdering foretaget af Altingets redaktion. De er i hovedtræk baseret på fordelingen af stemmer ved folketingsvalget i november 2007.

Login