Uenighed om flytteregninger op til lejelovsrevision

BOLIGEJERE: Nye tal fra en af landets store ejendomsforvaltere viser, at regningerne for at flytte er blevet både mindre og færre. LLO mener, at tallene ikke er dækkende, og vil presse på for, at regeringen sænker flytteregningerne.

Mens Boligminister Carsten Hansen i disse uger er i gang med de indledende sonderingsmøder med Folketingets partier om den kommende modernisering af lejeloven, viser tal fra en af landets store ejendomsforvaltere, DEAS, at der over de seneste to år har været et fald i de gennemsnitlige regninger ved fraflytning, og samtidig får færre lejere et krav om istandsættelse, når de flytter.

Da forhandlingerne med parterne på området stoppede i sommer var det fordi boligminister Carsten Hansen kom med forslag om også regler om varsling, vedligeholdelse, indeksregulering af huslejen og netop beskyttelse mod urimeligt høje istandsættelsesregninger.

Billige håndværkere og bevidste lejere
Juridisk chef hos DEAS Morten Østrup Møller mener, at der kan være tale om statistisk usikkerhed, men at der derudover er to faktorer, der spiller ind. Den ene er lavere priser på håndværkere, efter DEAS er begyndt at bruge en ny model med prækvalificering af håndværkere, som kan vinde istandsættelsesopgaver i små udbud.

Login