Tænketank vil give kommuner større magt

ANBEFALINGER: Boligministerens bytænketank foreslår, at kommunerne skal have stor indflydelse på udviklingen i de udsatte områder og samtidig kunne tvinge billige boliger ind i lokalplaner. Ministeren vil gerne tage debatten.

Tænketanken blev nedsat for et år siden af boligminister Carsten Hansen (S). Ministeren modtog onsdag tænketankens 13 anbefalinger, og han vil tage forslagene med i sit videre arbejde, blandt andet med regeringens kommende bypolitik.

Et af de nye forslag, som ministeren fik med hjem fra Tænketanken, er et forslag om at give kommunerne mulighed for "radikal forandring i udsatte bykvarterer", som betyder, at beslutninger, som har betydning for et større lokalområde, skal tages på kommunalt niveau i stedet for gennem det almene beboerdemokrati.

"Det er ikke sådan, at kommunerne skal blande sig i daglig drift, men når det gælder de bystrategiske spørgsmål, bliver vi nødt til at sige, at nogle beslutninger skal løftes op til kommunerne," siger Claus Bech-Danielsen, formand for tænketanken og professor ved Statens Byggeforskningsinstitut ved Aalborg Universitet. 

Login