Skatteaftale: Lejere får penge tilbage for forkerte vurderinger

FORLIG: Forliget om vurderinger af ejendomme udvider tilbagebetalingsordning til at omfatte alle ejendomme. Ligestilling af lejere og frygt for klagestorm ligger bag.

Når regnemaskinerne i Skat om fire år er klar med facit i de nye ejendomsvurderinger, så vil der automatisk blive udbetalt penge, hvis man har betalt for meget i ejendomsskat. Også hvis man er udlejer, almen boligorganisation eller andelsboligforening.

Det er en af de nye tiltag i den aftale regeringen har indgået med en bred kreds af partier. Aftalen kom på plads med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Radikale og Konservative fredag i kølvandet på en række store aftaler om blandt andet PSO-afgiften og finansloven.

Tidligere har private udlejere, almene boliger og andelsboligforeninger været henvist til at klage, hvis en ny vurdering viser sig at være lavere end den gældende vurdering. Nu slipper den store gruppe af ejendomme for en tur igennem klagesystemet, hvis den nye vurdering er lavere end den, der gælder i dag.

Login