Portalen 'Den almene forsøgspulje' går i luften

KORT NYT: En helt ny online projektportal er lanceret til formidling af forsøgsprojekter inden for den almene boligsektor. Projekterne er støttet af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter med 10 millioner kroner årligt.

Nu kan fremtidsorienterede projekter inden for den almene boligsektor følges online.

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har nemlig lanceret en helt ny projektportal, så det bliver lettere for almene boligorganisationer at bruge projektresultaterne i den daglige drift eller som inspiration til udvikling af egne projekter. 

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter yder tilskud til projekter efter Almenboliglovens § 144. Projekterne har til formål at udvikle det almene byggeri.

Der er i perioden 2010-2013 afsat 10 millioner kroner årligt til igangsættelse, evaluering og formidling af forsøg i den almene boligsektor - både i nybyggeriet og det eksisterende byggeri.

Midlerne skal bruges til at igangsætte projekter, der kan bidrage til den almene boligsektors løbende udvikling og tilpasning til de udfordringer og forandringer, som de almene boligområder og boligmarkedet generelt står over for.

"Den almene bolig skal være attraktiv og konkurrencedygtig. Og den almene boligsektor skal samtidig gøre sit til, at vi bruger mindre energi og bidrager til udviklingen af fremtidens bæredygtige boligbyggeri," siger boligminister Carsten Hansen i en videohilsen på hjemmesiden.

Forsøgsprojekterne skal skabe væsentlige og nye resultater, være nytænkende og bidrage til at udvikle nye arbejdsmetoder og løsningsmodeller for hele sektoren. Resultaterne af de støttede projekter skal derfor kunne bruges af andre aktører i den almene sektor.

"Meningen med forsøgene er jo netop at prøve noget nyt og at sprede erfaringerne, så vi alle bliver klogere," siger boligminister Carsten Hansen i en videohilsen på hjemmesiden.

Login