Odense er blandt de nominerede til Byplanprisen 2014

KORT NYT: Odenses ambition om at udvikle sig til en moderne storby har tiltrukket sig opmærksomhed. Byen er nomineret til Byplanprisen 2014.

Byplanprisen, der er indstiftet af Dansk Byplanlaboratorium og Akademisk Arkitektforening, uddeles hvert år for byplanlægning, der giver udtryk for innovation og dyrker og videreudvikler byens egenart og identitet.
I år er Danmarks tredje største by, Odense, blandt de tre nominerede til prisen. Her er planen frem mod 2020 at investere massivt i vækst, infrastruktur og velfærdsudvikling med henblik på at gøre Odense til en moderne storby, og det er blevet bemærket.

Indstillingen af Odense Kommune begrundes med, at byen har taget kampen op mod den negative spiral af lav beskæftigelse, lav produktion og lavt indkomstniveau, der plager Fyn i disse år. Der er tale om en strategisk satsning og aktiv investering i fremtiden, og juryen bemærker, hvordan man i Odense har formået at bruge plan­lægningen som et aktivt redskab i omdannelsen fra indu­stri- til vidensby og samtidig tiltrække massive investeringer. Det er på den måde lykkedes at koble fysisk planlægning med investeringsstrategien, og det skulle gerne fremme bylivet i centrum med et nyt attraktivt område med boliger, butikker, erhverv, letbane, parkeringsanlæg og byrum. Der er altså nye tider og stor forandring på vej til H.C. Andersens fødeby. 

Odense modtog prisen tilbage i 2000, og borgmester Anker Boye er glad for at Odense igen har tiltrukket sig juryens opmærksomhed. Han udtaler i en pressemeddelelse fra Odense Kommune: "Nomineringen er et dejligt skulderklap til den store forandring af byen, som vi har sat i gang. Jeg ser det som en anerkendelse af vores store ambitioner for Odense som en moderne dansk storby".

Login