Mange roser til boligaftale

REAKTIONER: Fredagens aftale om blandt andet at hæve renoveringsrammen for almene boliger til 4,2 milliarder kroner de næste to år får bred opbakning fra organisationerne. Altinget : by og bolig har samlet aktørernes reaktioner.

Fredag eftermiddag lykkedes det for by-, bolig- og landdistriktsminister Carsten Hansen (S) at samle en bred flok af Folketingets partier omkring en ny boligaftale, der skal sætte gang i renoveringen af flere almene boliger. 

Sammen med Konservative, Enhedslisten, Dansk Folkeparti og SF har regeringen nemlig hævet renoveringsrammen for Landsbyggefonden. Selvom der fra SR-regeringen var lagt op til, at Landsbyggefondens renoveringsramme, der de seneste år har ligget på et usædvanligt højt niveau, skulle tilbage til normalen på omkring to milliarder årligt, endte forligsparterne på et noget højere tal. 

Partierne blev enige om at afsætte 4,2 milliarder kroner af Landsbyggefondens midler til renovering af almene boliger i 2015 og 2016. Frem mod 2020 er der lagt op til at nedtrappe beløbet, først til 2,5 milliarder i 2017 og 2018, og så til 2,3 milliarder i 2019 og 2020. I alt rummer aftalen 18 milliarder kroner til renovering af de almene boliger.

Login