Julesamtale med Ole Birk Olesen

JULEKALENDER: Mens politikerlede fik ham til at forlade sit job som politisk journalist, gav muligheden for at sige sin mening Ole Birk Olesen smag for jobbet som politiker. Og så kan han godt lide Grundtvig og zombier.

Når jeg som journalist ringede til politikere, var jeg træt af ikke at kunne komme ind til et rigtigt menneske. I stedet var det som en spindoktor med armen oppe i bagen på en politiker.

I min tid som redaktør for 180Grader blev jeg så meningsdanner. Her fik jeg mulighed for at lufte mine egne holdninger, og så blev det en slags naturlig overgang til at gå ind i Liberal Alliance og stille op til Folketinget for at arbejde konkret for at gøre de holdninger til virkelighed.

Hvad er dit vigtigste politiske mål?
Oven over alle de konkrete politiske holdninger svæver ideen om, at "frihed duer til alt godt", som Grundtvig sagde. Vi skal i videst muligt omfang indrette vores samfund på en sådan måde, så folk har ret og mulighed for at gøre, hvad de vil med deres liv og de ting, som de selv skaber - så længe man ikke skader andre.

Login