Hjemløse skal hjælpes

DEBAT: Dansk Folkepartis boligordfører, Karina Adsbøl, mener, at regeringen skal sørge for, at der bliver bygget flere "skæve boliger" til hjemløse, der ikke kan bo i en almindelig bolig.

Af Karina Adsbøl
MF og boligordfører for Dansk Folkeparti

Det kommer næppe bag på nogen, at jeg ønsker, at flere hjemløse skal hjælpes i egen bolig. Den ambition deler de fleste politikere i Folketinget forhåbentlig.

Men i modsætning til regeringen er jeg optaget af, hvordan vi får det til at ske. For der er tale om en kompleks problemstilling, og det er ikke bare nok at tilbyde disse mennesker en bolig, for så havde problemet været løst for længst.

Altinget.dk omtalte for nyligt det såkaldte Housing First-princip, hvor almene boligafdelinger skal tage imod hjemløse fra gaden.

Det virker umiddelbart som en god idé, men vi må huske på, at det kan være et problem både for den hjemløse og for de nye naboer at komme sådan hovedkulds ind i en lejlighed.

Derfor er jeg klar til at se nærmere på, om vi har brug for flere af de såkaldte "skæve boliger", hvor beboerne får mulighed for at leve et liv, der ligger så tæt på at være hjemløs, som man kan med en bolig.

Vi er som samfund nødt til at indse, at hvis vi for alvor skal hjælpe de hjemløse, så er vi nødt til at møde dem, der hvor de er. Og nogle af dem er altså der, hvor de har psykiske problemer, eller der er andre ting, der gør, at de bare ikke uden videre kan flytte ind i en lejlighed, og så kører det bare for dem.

Derfor vil jeg nu tage en dialog med regeringen om, hvordan vi får sikret, at der kommer flere af de såkaldte "skæve boliger", så vi fremover kan sikre vores hjemløse et bedre liv.

Forrige artikel Ro i boligområder efter klar afgørelse i Højesteret Ro i boligområder efter klar afgørelse i Højesteret Næste artikel Tiltræk studerende eller dø! Tiltræk studerende eller dø!