Genindfør boligjobplanen – hvad venter I på?

DEBAT: Boligjobplanen rummer masser af muligheder, mener Jim Stjerne Hansen, formand for DS Håndværk & Industri. Han er derfor begejstret for, at det er én af de ting, der potentielt arbejdes med i regeringens jobpakke.

Af Jim Stjerne Hansen
Formand for DS Håndværk & Industri

Regeringen har bebudet en jobpakke, som skal sætte gang i udviklingen og skabe flere job. Jeg vil jo helst ikke være den sure gamle mand, der sidder hjemme i lænestolen og siger, at det sør'me også var på tide... Men det var sør'me på tide, og det kan kun gå for langsomt at tage hul på den udfordring.

Og for at bruge et lidt poppet udtryk, så må regeringen altså se at trække i arbejdstøjet og komme op med reelle tiltag og ordninger - smarte ord og lange møder gør det ikke...

Boligjobplanen rummer masser af muligheder
Der er mange muligheder - og nogle ligger mere til højrebenet end andre. 
I 2 år har håndværkerfradraget, eller boligjobplanen, som den også kaldes, givet øget beskæftigelse og fremgang for håndværkerne, uden at det har kostet samfundet noget. Derfor var jeg endog meget overrasket, da statsministeren i midten af januar i første omgang helt kategorisk afviste at genindføre ordningen. Heldigvis lader det til, at hun har kloge rådgivere, for allerede ugen efter trak hun i hvert tilfælde delvist i land, så det nu ser ud som om, at det er én af de muligheder, der arbejdes med.

Erfaringsmæssigt fungerer boligjobplanen
I DS Håndværk & Industri ser vi meget gerne en genindførelse af håndværkerfradraget, som har fungeret godt for både boligejere, håndværkere og myndigheder. Vi ser oven i købet gerne, at det bliver hævet fra de tidligere 15.000 kr. pr. person om året til f.eks. 50.000 kr. pr. husstand.

Der ligger masser af jobskabelse og udvikling i en fornyet boligjobplan. Og både i 2011 og 2012 viste det sig jo oven i købet, at den også havde en reel adfærdsregulerende effekt, og begrænsede det sorte arbejde. Så jeg kan virkelig ikke se, hvad regeringen venter på - det er bare om at komme i gang.

Og hvis de herudover har brug for erfaringer, fra os ude i den virkelige verden, i virksomhederne, i forhold til, hvilke tiltag, der virker, og hvad der bare ender som fine ord og tom luft - ja, så kan Helle, Margrethe og Annette bare ringe...

Forrige artikel Strategisk energiplanlægning skal op i gear Strategisk energiplanlægning skal op i gear Næste artikel Skaber blandede boligformer social lighed? Skaber blandede boligformer social lighed?