Fortsat uvished om energisparepakke

VENTETID: Venstre fastholder kritikken af by- og boligminister Carsten Hansens (S) energisparepakke. Boligordfører Louise Schack Elholm forventer, at lovbehandlingen udskydes.

Stridens kerne er, hvilke forbedringer der kan regnes med, når en udlejer laver energiforbedringer i en udlejningsbolig og efterfølgende vil hæve huslejen. Ifølge aftalen skal udlejeren minimum investere 400 kroner per kvadratmeter i energiforbedringer for at få lov til at hæve huslejen. Men Venstre har rejst tvivl om, hvorvidt der er enighed om, præcis hvilke forbedringer der kan regnes med i de 400 kroner per kvadratmeter.

Kritisk opposition
Venstres boligordfører, Louise Schack Elholm, oplyser, at hun afventer et møde i aftalekredsen, hvor en række spørgsmål om den såkaldte totaløkonomiske model i energisparepakken skal afklares, inden Venstre kan give sin støtte til pakken.

"Vi er til min store overraskelse overhovedet ikke kommet videre. Og det undrer mig, at Carsten Hansen ikke har taget initiativ til noget," siger Louise Schack Elholm, som mener, at der skal findes en løsning, inden Folketingets Boligudvalg på tirsdag skal afgive en betænkning om lovforslaget.

Login