Flygtningeboliger løser udkantsproblem, men presser byer

FLYGTNINGEBOLIG: I nogle yderområder er flygtninge med til at løse problemer med tomme lejligheder, men mange kommuner kæmper med at finde permanente boliger til flygtninge. Integrations- og boligminister Inger Støjberg opfordrer kommunerne til dialog.

Antallet af ledige almene boliger rasler ned, og i nogle områder er flygtninge med til at løse problemer med lejligheder, der ikke kunne lejes ud. Omvendt ser det ud i byerne, hvor for eksempel Aarhus Kommune er begyndt at annoncere efter private, der har mulighed for at leje enten lejligheder eller værelser ud til flygtninge.

Et af de steder, hvor flygtninge fra Syrien har været med til at løse et problem, er i Ringkøbing, hvor Karsten Richard Håkonsen, formand for Ringkøbing-Skjern Boligforening, er meget glad for de flygtninge, som blev placeret i kommunen i foråret.

"De seneste år var antallet af tomme boliger vokset, og vi lå konstant på cirka 30 boliger, der stod tomme. Det kostede i hvertfald et par millioner om året. Nu er vi stort set nede på nul," siger Karsten Richard Håkonsen.

Login