Denne uge på Bolig (8)

DET SKER: Folketinget behandler et lovforslag fra klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R), der omhandler en forbedring af energibesparelser i bygninger. Derudover afholder Dansk Byggeri et grundkursus i byggepladsstyring.

Ministeren
Ingen officielle kalenderaktiviteter i denne uge for minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S).

Folketinget
Torsdag 23. februar er der på Folketingets dagsorden 1. behandling af lovforslag fra klima-, energi og bygningsminister Martin Lidegaard. 

Lovforslaget indeholder ændringer af lov om fremme af energibesparelser i bygninger, lov om bygnings- og boligregistrering og byggeloven.

Lovforslagets primære formål er at gennemføre de ændringer af EU's bygningsdirektiv, der blev vedtaget den 19. maj 2010, og vedrører forhold omfattet af lov om fremme af energibesparelser i bygninger, herunder energimærkning af bygninger og eftersyn af kedel- og varmeanlæg samt ventilations- og klimaanlæg.

Endvidere indeholder lovforslaget to ændringer af byggeloven. Den første ændring muliggør konkurrenceudsættelse af opgaven med at udstede de lovpligtige godkendelser af byggevarer, som kommer i kontakt med drikkevand (de såkaldte VA-godkendelser). Den anden ændring vedrører, i hvilket omfang reglerne om obligatorisk byggeskadeforsikring finder anvendelse, når der ved tilbygning etableres nye boligenheder i bebyggelse, der ikke hidtil har været anvendt til beboelse.

Lovforslaget har endeligt til formål at forbedre mulighederne for registrering af energiforbrugsoplysninger i bygnings- og boligregistret (BBR), og give de personer og virksomheder, der udarbejder lovpligtige energimærkninger eller udfører eftersyn af kedel- og varmeanlæg, direkte adgang til de relevante oplysninger om energiforbrug i BBR.

Loven træder i kraft 1. juli 2012.

Andre arrangementer
Onsdag 22. februar holder Dansk Byggeri grundkursus i byggepladsstyring. Her kan du som deltager få indsigt i planlægning, økonomi og styring på byggepladsen. 

Arrangementet afholdes, som et internatkursus, hvor deltagerne forventes at overnatte indtil fredag 24. februar, da der vil være undervisning om aftenen.

Kursusdeltagere kan forvente at få større forståelse for og indsigt i byggepladsens planlægning og drift.

Tilmelding foregår frem til 22. februar. 

Login