Denne uge på Bolig (13)

DENNE UGE: Ministeren for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S) fremsætter et lovforslag i Folketinget, der skal gøre det muligt at etablere startboliger for unge. Udvalget for Landdistrikter inviterer til et åbent samråd.

Ministeren
Ministeren for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S) får en travl onsdag i denne uge. Han begynder med at deltage i konferencen "Hold Danmark Rent". Her vil ministeren tale om vigtigheden af de frivilliges arbejde. Du kan læse mere om konferencen her.

Kl. 11.45 vil ministeren sammen med borgmester Karin Søjberg Holst (S) besøge biblioteket i Høje Gladsaxe til lanceringen af det offentligt-private partnerskabsprojekt "Nethood". Projektet "Nethood" er et landsdækkende projekt, hvor biblioteker, beboerrådgivninger og andre lokale kræfter hjælper borgere i udpegede boligområder med at få styrket deres it-kompetencer. Udover offentlig støtte støttes projektet af private virksomheder som BRF-kredit og Microsoft.

Senere på dagen fremsætter ministeren et lovforslag i Folketinget om ændring af lov om almene boliger m.v. og lov om leje af almene boliger (startboliger m.v.) Læs mere om lovforslaget nedenfor.

Fredag 30. marts holder ministeren oplæg til Landdistrikternes Fællesråds møde i Thyregod.

Folketinget
Onsdag 28. marts vil ministeren fremsætte et lovforslag i Folketinget. Lovforslaget om ændring af lov om almene boliger m.v. og lov om leje af almene boliger (startboliger m.v.)

Lovforslaget skal gøre det muligt at etablere såkaldte startboliger for udsatte 18-24-årige unge, som har særligt behov for en bolig med tilhørende voksenstøtte (social vicevært). Frivillige organisationer kan indgå i etablering og drift af boligerne.

I tilknytning til boligerne kan der ansættes "sociale viceværter", som kan skabe et trygt miljø og støtte de unge i hverdagen - f.eks. ved at hjælpe med lektier.

Torsdag 29. marts kl. 12.00 - 13.30 indkalder Udvalget for Landdistrikter og Øer fødevareminister Mette Gjerskov (S) i åbent samråd.

På dagsordenen for mødet er sammenlægning af jordbrugskommissionerne. Udvalget har anmodet fødevareministeren om at redegøre for sine overvejelser om en sammenlægning af jordbrugskommissionerne og om muligheden for at placere denne enhed i provinsen.

Fødevareudvalget er inviteret til at deltage i samrådet.

Samrådsspørgsmål er stillet efter ønske fra Eva Kjer Hansen (V).

Samrådet er åbent for alle og finder sted i værelse 2-133 på Christiansborg. Tilmelding foregår senest 28. marts kl. 12.00 til udvalgsassistent Tommy Jørgensen. Tlf. 3337 5534 eller mail Tommy.Jorgensen@ft.dk

Fredag 30. marts kl. 10.00 skal Folketinget 1. behandle et forslag til folketingsbeslutning om afskaffelse af sommerhusreglen fremsat af Merete Riisager (LA) m.fl.

Forslaget afskaffer den nuværende sommerhusregel, hvor det kræver en særlig tilladelse fra det danske justitsministerium, før udlændinge kan få lov til at købe sommerhuse i Danmark, også selv om der er tale om EU-borgere. Med en afskaffelse af den omtalte regel tilvejebringes muligheden for, at udenlandske købere kan erhverve et sommerhus på dansk jord på lige vilkår med danske købere, lyder det af fremsættelsestalen af medlemmer af Liberal Alliance.

Andre arrangementer
Mandag 26. marts arrangerer Foreningen Bæredygtige Byer og Bygninger (FBBB) temadag i et samarbejde med 6 kommuner, Naturstyrelsen og Arkitektskolen Aarhus - med efterfølgende generalforsamling for foreningen.

Onsdag 28. marts afholdes kursus i overblik over bygningsreglementet. Arrangementet foregår på Scandic Hotel, Odense. Dette kursus er en unik mulighed for at få Bygningsreglement 2010 forklaret og uddybet af en stribe af de eksperter, som har rådgivet myndighederne ved Bygningsreglementets tilblivelse og skrevet den tilhørende SBi-anvisning 230.

Login