Aftale om planloven næsten på plads

PLANLÆGNING: Miljøministeren satser på at skrive betænkning om planloven onsdag, så forslaget kan vedtages efter påske. Konservative glæder sig over, at værdifulde landskaber skal udpeges.

Lovforslaget er blevet førstebehandlet, men som tidligere omtalt i Altinget har VKO været uenige om en række punkter i forslaget. Nu ser brikkerne ud til at falde på plads, således at partierne kan skrive betænkningsbidrag onsdag og endeligt vedtage lovforslaget efter påske.

Hensigten med lovforslaget er at skabe bedre muligheder for vækst i landets yderområder. Blandt andet skal det gøres nemmere at bygge i kystnærhedszonen. Det har fået en række organisationer til at protestere, fordi de frygter, at værdifulde landskaber vil blive ødelagt.

K: landskaber kortlægges  
Den frygt er imidlertid ubegrundet, mener Konservatives miljøordfører Tage Leegaard, som i aftalen nu har sikret sig, at kommunerne skal udpege karakteristiske og oplevelsesrige landskaber og indberette dem i Naturstyrelsens Plansystem.dk. Hvert fjerde år vil Miljøministeriet så gennemgå kommunernes planforslag for at sikre de statslige interesser på for eksempel landskabsområdet.

Login