202 millioner kroner til nedrivning i landsbyer

KORT NYT: 64 kommuner får 202 millioner kr. til nedrivning og istandsættelse af faldefærdige huse i landets små byer og det åbne land. Se, hvor meget din kommune får, her.

I de danske landkommuner er der alt for mange tomme, dårlige, gamle huse, der står og falder hen.

Derfor har Ministeriet for By, Bolig, og Landdistrikter afsat 202 millioner kroner til renovering og nedrivning af gamle huse i 64 kommuner landet over, den såkaldte Landsbyfornyelse. Det skriver ministeriet i dag i en pressemeddelelse.

”Det er vigtigt for landdistrikternes fremtid, at vi alle tør se problemerne i øjnene, men vi skal også handle. Med Pulje til Landsbyfornyelse giver vi kommunerne en markant økonomisk håndsrækning til at fortsætte arbejdet med at sikre, at landdistrikterne klarer udviklingen og også i fremtiden er et attraktivt sted at bo. Kommunerne skal tage nogle svære beslutninger de kommende år, og her er midlerne fra Pulje til Landsbyfornyelse en mulighed for at både at rydde op, men også for at udvikle landsbyer,” siger minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), på ministeriets hjemmeside.

Login