De rige løb med renoveringspuljen

RENOVERING: Danmarks rigeste boligområder løb med størstedelen af pengene, da der skulle deles ud fra renoveringspuljen.

Boligområderne med de højeste indkomster har modtaget flest penge fra regeringens renoveringspulje. Hele fem af landets rigeste postnumre fra Nordsjælland ligger i top 10 blandt puljemodtagerne, skriver Ugebrevet A4.

Klare tabere og vindere
I fordelingen af de 1,5 mia. kroner, som regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance satte af i foråret sidste år, trak Nordsjælland og Midtjylland det længste strå. De store tabere blev København, Aalborg, Odense og Århus, Vestsjælland og Lolland-Falster.

Store dele af Nordsjælland og Midtjylland fik således udbetalinger på op mod det dobbelte af landsgennemsnittet. I Hovedstadsregionen er forskellene størst mellem Sydhavnens 46 kroner per husstand og Vedbæks 1.127 kroner. Rekordmodtageren finder man i Sørvad i Midtjylland, hvor hver husstand fik i gennemsnit 1.143 kroner i tilskud, svarende til ca. 20 gange mere end Sydhavnen.

Ugebrevet A4's beregninger viser endvidere, at blot to millioner kroner samlet set gik til de almene lejere. Landets godt 540.000 almene boliger fik derfor blot forbedringer for fire kroner hver i gennemsnittet. Det er 100 gange mindre end landets gennemsnit og 250 gange mindre end topscorerne i Nordsjælland.

S og SF foreslår ny renoveringspulje til lejere
S og SF foreslår i forlængelse af tallene, at der oprettes en ny renoveringspulje på fire milliarder kroner, som er målrettet de almene lejeboliger. Puljen skal løbe over to år i 2010-2011, og pengene skal komme fra Landsbyggefonden, siger Socialdemokraternes boligordfører, Thomas Jensen, ifølge Jyllands-Posten.

Boligselskabernes Landsforening deler ærgrelsen over, at almene lejere ikke fik del i renoveringspuljen, men er tilgengæld imod S-SF-forslaget om, at Landsbyggefonden så må punge ud, skriver blboligen.dk.

"Man retter ikke op på den uretfærdige fordeling af midlerne fra den oprindelige statslige renoveringspulje ved at gøre et ekstraordinært indhug i lejernes opsparede midler i Landbyggefonden," siger Palle Adamsen, der er formand for Boligselskabernes Landsforening, til hjemmesiden.

Login