Stort fald i antallet af udsatte boligområder

GHETTOLISTE: Markant færre boligområder får plads på den såkaldte ghettoliste, listen over særligt udsatte boligområder. Antallet af områder på listen har ikke været lavere, siden den blev indført i 2009. Se listen her.

Der er sket et markant fald i antallet af områder på listen over særligt udsatte boligområder, ghettolisten, siden sidste år.

I år er der 25 områder på listen, seks færre end sidste år, hvor der var 31 områder på listen.

Faldet til 25 områder markerer samtidig det laveste antal på listen, siden den første gang blev udarbejdet i 2009, hvor der også var 25 områder på listen.

(Læs videre under grafen)

Den markante tilbagegang i antallet dækker over, at hele ni områder slipper for at stå på den upopulære liste, mens tre nye områder er kommet til siden sidste år.

Få overblik over listen i boksen til højre.

Støjberg: Ny ghettoplan på vej
Integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) pointerer, at der ikke har været færre boligområder på listen end i år. Men der er stadig store udfordringer i de 25 områder på listen.

"Vi har stadig 25 boligområder med en skæv beboersammensætning og alvorlige udfordringer for integrationen. Det øger risikoen for udvikling af parallelsamfund," siger ministeren i en pressemeddelelse, hvor hun også lægger op til en ny ghettoplan.

"Derfor arbejder regeringen på en ny ghettoplan, som skal tage hånd om de mange problemer, som ghettoområderne fortsat kæmper med,” siger Inger Støjberg.

Ministeren mener, at både indsatsen i de områder, der er røget af listen, har fungeret, og faldet i ungdomskriminaliteten smitter også positivt af på udviklingen.

Inger Støjberg mener dog, at der er et stort behov for at forbedre trygheden i områderne på listen.

"Hver tiende beboer i de udsatte boligområder har haft en dårlig oplevelse med chikane, trusler eller tilråb. Det er dobbelt så mange som i de almene boligområder i øvrigt, og det er slet ikke i orden” siger Inger Støjberg.

Forrige artikel Skarp kritik af nedskæring i støtte til pensionister Skarp kritik af nedskæring i støtte til pensionister Næste artikel Prognose viser vækst i store boligbyggerier Prognose viser vækst i store boligbyggerier