Spillet om Landsbyggefondens milliarder er skudt i gang

ANALYSE: Hos den almene boligsektor er der optimisme forud for forhandlingerne om milliarderne i Landsbyggefonden. Med udsigt til en ny ghettostrategi fra regeringen kan der være et økonomisk fix på vej til den trængte sektor.

Hos Boligorganisationernes Landsforening (BL) og Dansk Byggeri har man øjnene stift rettet mod Landsbyggefonden og går benhårdt efter at få flere penge til især renovering og modernisering af almene boliger.

Optimismen fejler ikke noget hos BL. Og det er der flere gode grunde til. Også selvom BL formentlig ikke slipper af med den politisk omstridte refusion til staten, hvor Landsbyggefonden betaler 25 procent af støtten til nybyggeriet af almene boliger.

For mindre kan også gøre det. Eksempelvis ved at øge eller fremrykke fondens investeringer midlertidigt. Det har regeringen på flere punkter en solid interesse i at gøre netop nu. Ikke mindst med regeringens klare ambition om at præsentere en ny og samlet ghettostrategi i efteråret, der med statsministerens ord skal gøre op med alle lappeløsningerne.

Login