Venstre har største vælger-reserve

MÅLING: Mens krisen fortsætter i S, er der grund til endnu bredere smil i Venstre. En måling viser nemlig, at Venstre ikke bare er største parti, men også har største vælgerreserve.

Venstre har længe været landets største parti. Og nu viser en måling fra A&B Analyse for Altinget.dk, at Venstre ikke blot er vælgernes førstevalg, men også har den største vælgerreserve.

Ifølge målingen betragter 16,8 procent af vælgerne Venstre som det næstbedste parti, hvilket skal ses i lyset af de i forvejen gode meningsmålinger for Venstre. Målingen cementerer Venstres succes, lyder det fra professor og valgforsker ved Aalborg Universitet, Jørgen Goul Andersen.

"Det er klart, at Konservative- og LA-vælgere nok vil anse Venstre som det bedste alternativ, men tallene bekræfter, at Venstre både kan trække stemmer fra højre- og venstresiden," siger han.

Jørgen Goul Andersen påpeger, at regeringens reformkurs har frustreret mange kernevælgere, uden at nye centrum-højrevælgere er kommet til.

"Hvis politikken alligevel er ens, hvorfor skulle de så vælge Socialdemokraterne frem for Venstre? Det er et spørgsmål om troværdighed og evne til at regere. På begge felter har vi set, at Venstre får langt bedre karakterer end Socialdemokraterne," siger han og pointerer, at Venstre siden 2001 har formået at appellere til en meget bred vælgergruppe lige fra direktøren til arbejderen.

Socialdemokraterne ligger generelt dårligt i målingerne. Men også når det gælder vælgerreserven, halter det. Blot 5,3 procent af vælgerne ser Socialdemokraterne som det næstbedste parti, hvilket gør partiet til bundskraber i målingen.

Læs hele historien i månedmagasinet Altinget | Politik, som kan købes her (pris 32 kr.) 

Forrige artikel SF-ledelse i mindretal om offentlighedslov SF-ledelse i mindretal om offentlighedslov Næste artikel Risbjerg: DF overhaler S Risbjerg: DF overhaler S