Ugen i dansk politik: LA-landsmøde og afhøring af Lars Løkke

Landsmøde, årsmøder, afhøringer og ni samråd. Få dit politiske overblik over den kommende uge her.

Velkommen til en kort uge i dansk politik, der blandt andet byder på politisk landsmøde i Vejle, årsmøde i Sydslesvig og demokratidebat i Aarhus.

Få overblik over begivenhederne her:

Tirsdag
Finansminister Nicolai Wammen præsenterer den nye økonomiske redegørelse på et pressemøde i Finansministeriet klokken 12.00.

Klokken 11:00 deltager blandt andre forsvarsminister Trine Bramsen (S), kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S) med dronning Margrethe ved Værnspræstetjenestens 50-års jubilæum i Holmens Kirke i København.

Ved ugens første møde i Folketingssalen klokken 13:00 vil der blandt andet blive behandlet forslag om at hente danske børn fra flygtningelejre i Syrien til Danmark, og et borgerforslag om at ophæve loven om nedrivning og salg af almene boliger.

I Københavns Byret klokken 13:15 behandles en sag mod en ansat i Forsvarsministeriet, der risikerer at få en fængselsstraf for at have modtaget en middag til 4.500 kroner fra en våbenproducent i 2011.

I løbet af eftermiddagen er to ministre kaldt i samråd.

Onsdag
Klokken 13:00 er der møde i Folketingssalen med ministrenes spørgetid. Det skulle efter den oprindelige plan også have været dagen for folketingsårets afslutningsdebat, men det er rykket til onsdag i næste uge.

Klokken 12:00 er transportminister Benny Engelbrecht (S) kaldt i samråd om udvidelsen af rute 26.

Torsdag
Klokken 10:00 åbner finansminister Nicolai Wammen (S) en konference om digitalisering og demokrati i Aarhus, hvor han tidligere var borgmester, sammen med byens nuværende borgmester og partifælle, Jacob Bundsgaard (S). Konferencen 'Democracy and Culture in the Digital Age' - som arrangeres af Aarhus Universitet - består af både fysiske og digitale oplæg, og varer frem til søndag. Blandt talerne er den verdensberømte politolog Francis Fukuyama.

Samme tid er der møde i Folketingssalen, hvor der blandt vil være forespørgsler til tre S-ministre: uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen, børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, og justitsminister Nick Hækkerup.

Klokken 12:00 afsiger Højesteret dom i injuriesagen mod Naser Khader, der er blevet sagsøgt for blandt andet at have skrevet om Khankans "islamistiske fortid" på Facebook.

Udviklingsministeren Flemming Møller Mortensen (S) deltager torsdag i ulandsorganisation Oxfam IBIS’s arrangement, "Hele Verden i Skole".

Fra 8:30 til 10:00 arrangerer Dansk Erhverv digitalt morgenmøde om folkesundheden efter coronakrisen, med repræsentanter fra blandt andre Danske Regioner og DGI.

Torsdag er der kaldt fire ministre i samråd.

Fredag
Dansk Industri holder fredag "DI Service Årsdag 2021" fra Industriens Hus på H. C. Andersens Boulevard, hvor der sættes fokus på at hjælpe danske erhvervsliv ud af coronakrisen.

I retten på Frederiksberg forsætter afhøringerne i Tibetkommissionen. Klokken 10:45 afhøres tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen samt tre ansatte fra Københavns Politi.

Klokken 10:00 er der møde i Folketingssalen, hvor der blandt andet skal behandles et borgerforslag om rettigheder til fødende. Derudover er der forespørgsel til kulturminister Joy Mogensen (S) om kultur- og kunstliv efter coronakrisen.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) skal fredag forbi Sydslesvig, hvor han skal tale ved det danske mindretals faste årsmøde, som varer frem til søndag.

  • Klokken 10:00 er sundhedsminister Magnus Heunicke kaldt i ugens sidste samråd, hvor han blandt andet skal redegøre for, hvordan regeringen ønsker at styrke fødselsområdet.

Lørdag
Liberal Alliance holder i år landsmøde i DGI Huset i Vejle fra klokken 10:30.*

*Rettet klokken 10.20: Tidligere fremgik det af artiklen, at Liberal Alliances landsmøde finder sted fredag i stedet for lørdag. Altinget beklager fejlen.

Forrige artikel Hemmelig Brexit-dagbog er også en nøgleroman om franske præsidentdrømme Hemmelig Brexit-dagbog er også en nøgleroman om franske præsidentdrømme Næste artikel Flykapring får EU-chefer til at love hårdere linje mod Hviderusland Flykapring får EU-chefer til at love hårdere linje mod Hviderusland