Udflytning kan forsinke central miljørapport i over et halvt år

UDFLYTNING: Vismændene er langtfra i fulde omdrejninger efter udflytningen til Horsens. Næste års miljørapport bliver "med stor sandsynlighed" udskudt, siger direktør for De Økonomiske Råd, der frygter forsinkelser på over seks måneder.

Regeringens udflytning af statslige arbejdspladser får igen-igen indflydelse på De Økonomiske Råds – også kendt som vismændenes – miljørapport.

Også næste år bliver den årlige miljørapport formentlig forsinket, meddeler John Smidt, direktør i De Økonomiske Råd. 

”Vi kører stadig på halvt blus efter udflytningen. Næste års miljørapport vil derfor med stor sandsynlighed blive udskudt i forhold til det tidspunkt, rapporterne er kommet på de tidligere år. Faktisk kan den meget vel blive udskudt helt til efteråret 2020,” siger han og tilføjer:

”Vores bemanding er simpelthen ikke tilstrækkelig stor til, at vi realistisk kan nå det til tiden.”

I november kunne Altinget fortælle, at alle rådets miljøøkonomer havde sagt op efter vismændenes udflytning fra København til Horsens. Derfor har De Økonomiske Råd barberet en tredjedel af miljørapporten for 2019 og udskudt udgivelsen fra februar til april.

Mangler stadig mandskab
Vismændenes miljørapport plejer at udkomme i februar.

Den nye udmelding betyder altså, at den kan blive forsinket med over et halvt år. Ifølge John Smidt er det for tidligt at sige, om rapporten for 2020 også bliver kortere end normalt.

Den forventede forsinkelse bunder i, at De Økonomiske Råds sekretariat stadig mangler mandskab. Ingen af Rådets seks miljøeksperter ønskede at tage turen vest over Storebælt efter udflytningen.

Han kalder forsinkelserne ”en direkte konsekvens” af udflytningen og fortæller, at det har været svært at trække dygtige økonomer til Horsens.

”Særligt miljøøkonomer, fordi mange af dem bliver uddannet i København,” lyder det fra direktøren for De Økonomiske Råd.

Vismændenes miljørapport udkommer en gang om året og er et fagligt funderet indspark i debatten om miljø- og klimapolitik. 

Læs hele artiklen på Altinget: miljø, hvor du får endnu mere baggrund om sagen.

Forrige artikel Dagens overblik: 4.800 statslige arbejdspladser er udflyttet, men kun hver femte medarbejder er taget med Dagens overblik: 4.800 statslige arbejdspladser er udflyttet, men kun hver femte medarbejder er taget med Næste artikel Se pressemødet: Tour de France kommer til Danmark Se pressemødet: Tour de France kommer til Danmark