Tine Bryld Prisen 2016 går til somalisk kvindeforening

Tine Bryld Prisen går i år til den somaliske kvindeforening Sahan i Vollsmose.

Tine Bryld Prisen er netop blevet uddelt i DR-byen til den somaliske kvindeforening Sahan i Vollsmose. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Have Kommunikation.

Sahan, som er en frivillig, somalisk kvindeforening bestående af cirka 120 mødre, vinder prisen for deres arbejde med at forebygge kriminalitet og radikalisering blandt unge i Vollsmose. Det er blandt andet foreningens inddragelse af forældre og institutioner, der fremhæves i begrundelsen for valget af årets prismodtager.

"Tine Bryld ville ændre det sociale landskab med sin indsats – og vel at mærke ikke til den amerikanske privatiserede frivillige almisse model – men således, at vi selv er med til at klare og tage hånd om de problemer, tilværelsen byder på. Med SAHAN sætter vi beboerkræfterne i spil – og det ville Tine Bryld have elsket," lyder det fra formanden for foreningen Tine Bryld Prisen, Helle Degn, i pressemeddelelsen.

Med prisen, der er indstiftet af Plan B og Trygfonden, følger 50.000 kroner samt mulighed for støtte til foreningens arbejde på 500.000 kroner.

Forrige artikel Nikolai Thyssen stopper på Føljeton Næste artikel Professionshøjskolernes direktør retur til Uddannelsesministeriet