Tidligere R-profil bliver formand for Danske Patienter

NYT JOB: Tidligere gruppeformand for Radikale og medlem af Præsidiet, Camilla Hersom, bliver ny formand for paraplyorganisationen Danske Patienter.

Det tidligere radikale folketingsmedlem Camilla Hersom bliver ny formand for Danske Patienter.

Camilla Hersom var folketingsmedlem for Radikale fra 2011 til valget i 2015, hvor Radikale blev mere end halveret, og hun var en af de radikale profiler, der ikke opnåede genvalg. I sin tid i Folketinget sad hun blandt andet som medlem af Præsidiet og var gruppeformand og sundhedsordfører for Radikale. 

Efter knap et år væk fra Christiansborg bliver hun onsdag valgt som ny formand for Danske Patienter, hvor hun er den eneste opstillede formandskandidat. Danske Patienter er en paraplyorganisationen for 19 medlemsorganisationer med tilsammen 870.000 medlemmer. Organisationen er patienternes og de pårørendes talerør over for offentligheden.

Camilla Hersom fortæller ifølge Fyens.dk, at man i Danmark skal blive bedre til at se patienten som et menneske og ikke bare et nummer. Både patienter og pårørende skal inddrages mere, hvilket ifølge den Hersom vil være en kæmpegevinst for både dem og for sundhedsvæsnet.

Som tidligere formand for Forbrugerrådet kender hun organisationsarbejdet, og selvom hun tidligere i april blev genvalgt som folketingskandidat på Fyn, er hun ikke nervøs for, at det får indvirkning på hendes post som formand for Danske Patienter:

"Det valg (2015-valget, red.) lærte mig, at det er utrolig svært at spå om fremtiden. Det vil overraske mig, hvis der kommer valg i min formandsperiode, som er på to år. Jeg ser meget frem til som formand at arbejde med sundhedsområdet stadig på en politisk, men anderledes måde end hidtil," siger hun ifølge Fyens.dk.

,

Forrige artikel Det koster flygtninge 2.100 kr. at sige ja til job-forløb Det koster flygtninge 2.100 kr. at sige ja til job-forløb Næste artikel Flertal afviser afgift på oksekød Flertal afviser afgift på oksekød