Tidligere EU-kommissær og minister deltager i klimamarch

Når lørdagens klimamarch bliver afholdt, vil de medvirkende kunne høre en tale af blandt andre tidligere EU-kommissær Connie Hedegaard.

Det er tidligere offentliggjort, at Greta Thunberg, en svensk skoleelev, der blev kendt for sit engagement for grøn omstilling og sin skolestrejke for klimaet, vil deltage i klimamarchen lørdag 25. maj. 

Nu melder også tidligere EU-kommissær og klimaminister Connie Hedegaard sig også ind på dagen, hvor hun skal holde tale til dagens march. Det offentliggør arrangørerne i en pressemeddelelse.

Også Rune Lykkeberg, der er chefredaktør på avisen Information, og Anne Lise Marstrand-Jørgensen, der er dansk forfatter, vil være at finde blandt dagens talere. 

“I de næste år skal hensigter i den grad følges op af handling. De næste skridt i klimakampen bliver sværere for de folkevalgte –  derfor skal Folkets Klimamarch få dage før to vigtige valg sende et utvetydigt stærkt 'kom så' til politikerne," siger Connie Hedegaard. 

Sidste år gik 15.000 danskere med i klimamarch, men arrangørerne håber, at endnu flere vil slå sig til i år.

“Vi håber på at slå rekorden for den største klimademonstration på dansk jord, som var under COP15 i 2009. Det tror vi er muligt,” siger medarrangør Ariel Storm.

Forrige artikel Stram Kurs opstiller otte nye folketingskandidater Næste artikel Folketingskandidat trækker sig efter tidligere dom for væbnet røveri