Thulesen topper partileder-måling – trods DF-krise

PARTILEDERMÅLING: På ryggen af et mareridtsagtigt efterår fastholder Kristian Thulesen Dahl førstepladsen som den dygtigste partileder. Mette Frederiksen er lige i hælene, mens der er sket store forskydninger mellem formændene for de tre regeringspartier.

Vælgerne anser Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl, som landets mest kompetente partileder.

Det viser en Norstat-måling lavet for Altinget, hvor respondenterne skal bedømme partiledernes ”evner som ledere for deres parti”.

Resultatet kommer efter et efterår, hvor DF er styrtdykket i meningsmålingerne efter sagerne om misbrug af EU-midler.

På den baggrund er DF-formandens førsteplads overraskende, vurderer Altingets politiske kommentator, Erik Holstein.

Han konstaterer, at Thulesens image trods krisen er intakt.

”Det har uden tvivl medvirket til det flotte resultat, at Thulesen trods alt stod fast i opgøret om topskattelettelser, selvom et valg havde kostet dyrt for DF. Dermed undgik partiets politiske projekt at blive skadet som følge af Messerschmidt-skandalen,” siger Erik Holstein.

Løkke har ikke længere bundplacering
Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, ligger på en andenplads i målingen, mens Venstres leder, statsminister Lars Løkke Rasmussen, ligger på femtepladsen.

I tidligere målinger har Løkke ligget nederst i feltet, så han kan glæde sig over et stort hop op ad på listen.

”Forklaringen ligger lige for: Løkkes taktiske mesterstykke med dannelsen af treparti-regeringen har tydeligvis imponeret vælgerne,” vurderer Holstein.

På målingens 10.-plads ligger Pernille Vermund fra Nye Borgerlige.

Læs hele artiklen om Altingets partiledermåling her (kræver abonnement).

Mette Frederiksen topper i anden måling
Også Ugebrevet A4 har i denne uge foretaget en partiledermåling. Mediet beder danskerne om at give partilederne en karakter på 7-trinsskalaen, hvilket er en anden fremgangsmetode end hos Altinget, hvor respondenterne har givet partilederne en vurdering på en skala fra –10 til +10.

Samtidig er selve spørgsmålet også formuleret anderledes hos Ugebrevet A4, som beder danskerne "bedømme hver enkelt partileders evne til at forvalte sit embede og være en dygtig og troværdig partileder og politiker".

Ugebrevet A4 kommer i deres måling frem til, at den mest populære partileder er Mette Frederiksen, mens Kristian Thulesen Dahl får en tredjeplads i målingen. Enhedslistens Pernille Skipper kommer ind på en andenplads og er altså – ligesom i Altingets måling – i vælgernes top tre.

Liberal Alliances formand Anders Samuelsen får bundplacering hos Ugebrevet A4, der ikke har Pernille Vermund med i målingen.

,

Forrige artikel 13. december: Rasmus Horn Langhoff 13. december: Rasmus Horn Langhoff Næste artikel Bondo: Thorning afslører aftalt spil om lærerkonflikt Bondo: Thorning afslører aftalt spil om lærerkonflikt