Thorning kendte til forskellige udkast

CHRISTIANIASAG: Statsminister Helle Thorning-Schmidt kendte til de forskellige udkast til en pressemeddelelse om Retsudvalgets besøg på Christiania allerede 19. november. Det erkender hun i et svar til Pernille Skipper (EL).

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) oplyser nu til Folketingets Retsudvalg, at hun allerede 19. november 2013 personligt kendte til de forskellige udkast til en pressemeddelelse fra Justitsministeriet om Retsudvalgets aflyste besøg på Christiania.

Statsministeriet har fredag morgen besvaret en byge af spørgsmål fra Retsudvalget om forløbet op til, at justitsminister Morten Bødskov (S) 9. december måtte trække sig fra posten som justitsminister, efter han havde erkendt at have ført Folketinget bag lyset.

Allerede 19. november sendte Justitsministeriet flere udkast til en pressemeddelelse til Statsministeriet. I et af udkastene skrev ministeriet, at Justitsministeren beklagede at have givet et "forkert billede af den egentlige begrundelse".

En formulering, som ikke var med i den endelige pressemeddelelse.

Helle Thorning-Schmidt svarer helt kort på spørgsmålet:

"Ja, jeg havde kendskab til de forskellige udkast."

Statsministeren får lejlighed til at uddybe sin forklaring, når hun fredag klokken 13.00 skal til samråd i Folketingets Retsudvalg.

Forrige artikel Få overblik over PET-sagen Få overblik over PET-sagen Næste artikel Søren Søndergaard viger EP-plads for spidskandidat Søren Søndergaard viger EP-plads for spidskandidat