Statsministeren drager mod Vestbalkan for at tale om migration

For at sætte fokus på det stigende antal af flygtninge og migranter, der bevæger sig mod EU, rejser statsminister Mette Frederiksen til Albanien og Kroatien. Hun skal mødes med de respektive landes regeringschefer. 

Statsministeriet kommer til at være tomt for en statsminister mellem 6.-7. marts, da Mette Frederiksen (S) drager mod Albanien og Kroatien, hvor hun skal mødes med de to landes premierministre. 

Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse

Statsministeriet oplyser, at fokus for rejsen bliver de migrationsudfordringer, der rejser sig som følge af den markante stigning af antallet af migranter og flygtninge, som bevæger sig mod EU's grænser. 

"Når jeg rejser til Vestbalkan, er det i høj grad også for at drøfte migration. EU oplever den højeste tilstrømning af migranter siden migrationskrisen. Særligt ruten ved Vestbalkan er presset. Det understreger behovet for handling, og det er derfor, vi i Danmark presser på for en reform af det europæiske asylsystem," udtaler Mette Frederiksen som en af begrundelserne for besøget. 

Statsministerens besøg i Albanien bliver første gang, at en dansk regeringschef besøger landet. Det er planlagt, at statsministeren mødes med den albanske premierminister Edi Rama. 

I Kroatien mødes Mette Frederiksen med premierminister Andrej Plenković. Det er første gang siden 2008, at Zagreb får besøg af en dansk statsminister. 

Foruden migration oplyses det også, at krigen i Ukraine vil blive drøftet samt vigtigheden af stabilitet og sikkerhed på Vestbalkan. 

Forrige artikel Åben-dør-ordning åbnes på klem: To vindprojekter får lov til at køre videre Åben-dør-ordning åbnes på klem: To vindprojekter får lov til at køre videre Næste artikel Heunickes argument imod bedre beskyttelse af havmiljøet er for tyndt, siger professor Heunickes argument imod bedre beskyttelse af havmiljøet er for tyndt, siger professor