SF: Voldelige mænd skal i GPS-lænker

RETSPOLITIK: SF foreslår i partiets nye "tryghedspakke", at voldelige ægtemænd skal overvåges via GPS. Det er dog ikke en ny tanke for regeringen.

"Mænd, der er voldelige mod ægtefæller eller kærester, skal udstyres med GPS-lænker, så de ikke kan nærme sig boliger, de har tilhold fra," siger SF's formand, Villy Søvndal.

Forslaget er en del af partiets omfattende "tryghedspakke", der blandt andet skal tage hånd om voldsramte kvinder.

Intet nyt i forslaget
Men der er intet nyt i det forslag, SF har fremlagt. Venstres socialpolitiske ordfører Ellen Trane Nørby siger, at regeringen allerede er i gang med at undersøge muligheden for at tage de initiativer, som SF foreslår, og at de sandsynligvis vil være en del af en handlingsplan, som skal fremsættes til efteråret.

"Jeg synes, det er vanvittigt vigtigt, at vi har fokus på vold i hjemmet, og på den måde er det da glædeligt, at SF nu retter fokus mod det. Det er så bare mærkeligt, at det er med forslag, som vi allerede er i gang med," siger Ellen Trane Nørby til politiken.dk.

Samme toner lyder fra justitsminister Brian Mikkelsen (K), der til TV 2 News siger, at der "intet nyt er under solen" med hensyn til SF's forslag.

Forrige artikel Dødsfald: EP-informationschef Søren Søndergaard, 63 år Næste artikel Lukkelovens tid rinder ud