SF: Prioritér dagpenge før afgifter

VÆKST: SF's formand Pia Olsen Dyhr undrer sig over, at der er råd til at sænke erhvervslivets afgifter, mens der ikke er penge til at løse dagpengeproblemet. 

Hvordan kan der være råd til afgiftsrabatter i erhvervslivet, når der ikke er en krone til en ny dagpengeløsning. Sådan lyder spørgsmålet fra SF's formand, Pia Olsen Dyhr, efter hun har set regeringens nye vækstforslag. 

"Det undrer mig meget, at regeringen mener, at der er råd til at bruge milliarder af kroner på lempelser for erhvervslivet, men ikke en eneste krone på et bedre dagpengesystem," siger Pia Olsen Dyhr i en skriftlig kommentar.

"De penge, som regeringen eksempelvis vil bruge på at lempe afgifterne på kul og naturgas, der brændes af i fjernvarmeværkerne, kunne vi jo i stedet bruge på at forkorte genoptjeningsperioden," tilføjer hun.

Onsdag præsenterede regeringen sine nye vækstinitiativer, der blandet andet skal sænke erhvervslivets afgifter med 200 millioner kroner om året. Derudover vil regeringen blandt andet nedbringe de statslige sagsbehandlingstider og delvist afskaffe kontantreglen, så ikke alle butikker skal være forpligtet til at kunne modtage kontanter. 

I SF er man helt enig med regeringen om, at det er helt essentielt, at der bliver skabt flere private job, også for at få råd til mere og bedre velfærd, peger Pia Olsen Dyhr på. Men fremgangsmåden for at skabe disse jobs er SF og regeringen ikke enige om.

"Hvorfor bruger regeringen ikke de mest effektive metoder? Hvorfor ikke satse på bioenergi, som vil skabe tusindvis af arbejdspladser i yderområderne. Det er fugle i hånden – og betydeligt bedre end regeringens fugle på taget," siger hun. 

Også Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, undrer sig over, at regeringen ikke har kunnet finde ekstra penge til et nyt dagpengesystem, når man nu sænker afgifter i erhvervslivet for et trecifret millionbeløb.  

"Det er ikke engang en uge siden, at Thorning stod i Fælledparken og sagde, at et nyt dagpengesystem ikke måtte koste mere, fordi der ikke er råd til det. Nu har hun så fundet 200 millioner kroner til igen-igen at give skatterabatter til erhvervslivet. Jeg synes desværre, det er meget sigende for Thornings sociale kompas," siger hun i en pressemeddelelse. 

 

Forrige artikel Vækstudspil: Se hele pressemødet Vækstudspil: Se hele pressemødet Næste artikel Regeringen vil lette byrder for virksomheder Regeringen vil lette byrder for virksomheder