Sass kræver strammere offentlig styring

VELFÆRDSSERVICE: Den offentlige sektor skal nedskære mængden af møder og projekter. I stedet skal ressourcerne målrettet gå til velfærdens kerneopgaver, siger Henrik Sass Larsen (S).

Mens Socialdemokraterne ikke vil røre efterlønnen, lægger partiet op til en massiv opstramning i brugen af offentlige ressourcer. Vrimlen af projekter skal under kontrol, kommunerne skal samarbejde frem for at opføre sig som 98 små amter, konsulentlaget skal beskæres, og der skal indføres et decideret mødeloft i stat, regioner og kommuner.

Det er meldingen fra Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen, der ønsker, at ressourcerne i langt højere grad kanaliseres hen til den primære velfærdsservice:

"Tidsforbruget til interne møder og koordinering har nogle steder taget magten fra kerneopgaverne i den offentlige service. Det er alarmerende, og det er noget af det, der skal rettes op på ved et regeringsskifte," siger Sass Larsen til Altinget.dk.

"Vi bliver nødt til at lægge et loft over, hvor mange interne møder man kan holde i det offentlige. Så må man sortere fra, så man kan nå det inden for det fastsatte tidsrum. Ellers ender det som et uendeligt projektarbejde, der tager midler fra kerneopgaver som undervisning og hjemmehjælp."

Floppet kvalitetsreform
Socialdemokraternes politiske ordfører skoser regeringen for at have været alt for dårlig til at målrette de ressourcerne til den borgernære velfærd:

"Man må konstatere, at hverken kvalitetsreformen eller kommunalreformen har gjort tingene bedre. Regeringens mål var at få mere velfærd for pengene, men det mål blev slet ikke nået. Tværtimod er det chokerende at se, hvor mange ekstra akademiske og administrative medarbejdere, der kom til efter kommunalreformen. Hvad i alverden skulle det til for?" spørger Sass.

Henrik Sass Larsen står til at blive finansminister, hvis S vinder næste folketingsvalg, og han lægger på forhånd op til en streng budgetdisciplin hos kommunerne:

"Hvis der er nogen, der drømmer søde drømme om, at vi bare vil sende flere penge ved kommunale budgetoverskridelser, så glem det. Det sker ikke," siger Sass Larsen.

Se hele historien på Altinget | Christiansborg

Forrige artikel Tilbagetrækningsreform fremlagt på Marienborg Tilbagetrækningsreform fremlagt på Marienborg Næste artikel Lobbyens lange arm Lobbyens lange arm