Samuelsen: Vi bliver aldrig stuerene

TALE: Liberal Alliance er i kamp mod den socialdemokratiske ide om et velfærdssamfund. Og partiet vil derfor blive dæmoniseret af den store stats fortalere, advarede partiformand Anders Samuelsen (LA) i sin landsmødetale.

Liberal Alliance skal sikre, at der bliver ført rigtig liberal politik, men det er ikke det samme som, at vi vil lade de svage ligge i rendestenen og dø.

Sådan lød et par af de centrale budskaber fra Liberal Alliances partiformand, Anders Samuelsen, til partiets landsmøde lørdag den 5. april i Tivoli Congress Center i København.

Foran de 630 deltagere tordnede en veloplagt Anders Samuelsen mod den socialdemokratiske velfærdsstat.

"For vi er ude i en kamp. En kamp på ideer. Den liberale idé overfor den socialdemokratiske idé. Det Venlige Samfund overfor Den Store Stat," slog Anders Samuelsen fast til landsmødet, der blev indledt med at hylde de 33 nyvalgte regions- og byrådsmedlemmerne på landsmødesalens podie. 

Men kampen for en mindre stat vil ikke gå stille af, forudså Anders Samuelsen i sin tale.

"...den socialdemokratiske kolos ejer den offentlige mening, og man skal kæmpe for at få plads til en anden fortælling. Det oplever I i hverdagen. Det oplever vi inde på Christiansborg. Liberale ideer, tanker og idealer er ikke velanskrevne - i visse kredse nærmest ikke stuerene. Men hvis det ikke er stuerent at være liberal, så vil jeg blot sige: Vi bliver aldrig stuerene," sagde Anders Samuelsen og høstede et stor bifald.

Og i sin tale huskede han medlemmerne og særskilt de nyvalgte lokalpolitikere på, hvad der er liberal politik: Færre regler, lavere skat og generelt mindre statslig indgriben i borgernes liv.

Han slog i sin tale fast, at partiet ikke vil skabe et samfund, "hvor de svage skal ligge i rendestenen og dø".

Samuelsen: Vi skal være uundværlige
Faktisk er Liberal Alliance mere social end de partier, der netop kritiserer Liberal Alliance, forklarede han.

"Jeg vil gerne forsøge at blive bedre til at få folk til at forstå, at vores økonomiske politik er langt mere social end politikken hos dem, der kalder sig noget med social - og at den er langt mere social end politikken hos alle de andre partier, der fører nøjagtig den samme politik som dem, der kalder sig noget med social."

I talen varmede Anders Samuelsen også op til den kommende valgkamp. Her slog han fast, at Liberal Alliance skal have en størrelse, så ingen kan regere uden Liberal Alliances mandater. Så skal de nemlig levere på partiets fire mærkesager: Lavere skat, mere vækst, mere frihed og mindre bureaukrati for alle.

Anders Samuelsen gik ikke i detaljer om partiets eventuelle ultimative krav til en mulig borgerlig statsminister. Men der skal leveres på partiets fire mærkesager.

"Hvis ikke dét kommer på dagsordenen, så kan det faktisk være lige meget, hvad statsministeren hedder," fastslog Anders Samulensen, der fik et stående bifald efter sin tale. 

Forrige artikel Enhedslisten afliver kup-scenarie Enhedslisten afliver kup-scenarie Næste artikel Rørbye Rønn: DR fylder ikke for meget Rørbye Rønn: DR fylder ikke for meget