Sådan klarer danske skoleelever sig i PISA-undersøgelsen

DOKUMENTATION: Danske skoleelever er blevet bedre til læsning, men dårligere til matematik og naturfag. Det viser den nye PISA-undersøgelse, som blev offentliggjort tirsdag formiddag.

Danske skoleelever er siden 2009 blevet en anelse bedre til at læse, men dårligere til både matematik og naturfag.

Det viser den seneste PISA-undersøgelse, som OECD offentliggjorde tirsdag klokken 11.00.

Ud af de 34 OECD-lande, der har deltaget i undersøgelsen, ligger Danmark nr. 15 i matematik, 18 i læsning og 19 i naturfag.

Når det kommer til matematik, er Danmark gået 1,8 procentpoint tilbage i forhold til den seneste undersøgelse fra 2009. De danske elever ligger dog fortsat lidt over det internationale gennemsnit i matematik, som er hovedområdet for den nye PISA-undersøgelse. Til gengæld er der sket væsentlige forskydninger fra gruppen af meget dygtige til mindre dygtige elever i matematik, viser undersøgelsen.

Over det internationale gennemsnit
Samlet set ligger Danmark dog lidt over det internationale gennemsnit, og vi ligger nogenlunde på samme niveau som i 2009, hvor den seneste undersøgelse blev lavet. Undervisningsministeriet understreger dog, at de enkelte landes placering på listen er behæftet med en vis usikkerhed.

Ifølge undervisningsminister Christine Antorini (S) viser undersøgelsen, at der er brug for den nye folkeskolereform, som delvist træder i kraft til august næste år. 

"Vi har allerede gjort en del, og med reformen løfter vi det faglige niveau endnu mere. Alle skal blive så dygtige, de kan. Uanset om de har nemt eller svært ved skolearbejdet. Men PISA-resultaterne peger på, at vi står med en udfordring, når det handler om at udvikle både de fagligt svage og de fagligt stærke elevers potentiale. Det skal vi tage med os i vores arbejde med at forberede reformen, der bliver til virkelighed fra næste skoleår," siger undervisningsminister Christine Antorini i en pressemeddelelse.

Forrige artikel Parlamentets lobbyafhængighed under lup Parlamentets lobbyafhængighed under lup Næste artikel Scharf stopper som PET-chef Scharf stopper som PET-chef